Home St.-Franciscus

Woon- en leefklimaat

 (pop-up)

De woonkamer

Uw persoonlijke ruimte! U heeft in huis een eigen plekje, dat u met inbreng van eigen meubelen zelf kan inrichten. U kan er persoonlijke zaken aan de muur hangen in samenspraak met de technische dienst. De kamer waar u woont is uw privaat domein bij uitstek. Men kan er bezoek ontvangen en de kamer zal steeds discreet en na aan te bellen worden betreden. De kamer kan men steeds afsluiten, een sleutel is bij de administratie te bekomen, zodat u de kamers steeds kan afsluiten.

Veiligheid

Een eerste belangrijke voorwaarde om zich thuis te voelen is dat men er zich veilig voelt. Om de algemene veiligheid van allen te verzekeren zal elke bewoner erover waken nauwkeurig de volgende voorschriften na te volgen :
  • Sinds kort wordt door Home Sint-Franciscus op elke kamer een flatscreen TV kostenloos aangeboden. Deze toestellen beschikken niet over een beeldbuis, waardoor zogenaamde "implosie", een veel voorkomende oorzaak van brand in rusthuizen, onmogelijk is.
  • Elk ander elektrisch apparaat dan deze reeds voorzien op de kamer bij opname, mag slechts worden gebruikt na uitdrukkelijke toelating . Wij vragen dan ook uw medewerking bij de regelmatige controle van deze apparaten door onze eigen technische dienst.. Alcohol- en andere gasapparaten zijn streng verboden.
  • Ingeval van storing, beschadiging der draden, stekkers enzovoort zal de bewoner onmiddellijk de technische dienst verwittigen en zich weerhouden van elke tussenkomst.
  • Het is verboden te roken in de kamer. Rokers kunnen steeds in onze rookruimte terecht. Deze bevindt zich op de benedenverdieping.
  • Om de veiligheid van de bewoner en de hygiëne in de eigen kamer tegemoet te komen, worden beter geen tapijten aangebracht.
 (pop-up)

Onderhoud van de woongelegenheid

De kamer wordt dagelijks onderhouden en maandelijks vindt er een grondig onderhoud plaats. Dit gebeurt door onze interieurverantwoordelijken. Uit respect voor de privacy en de waardigheid van de bewoner, vragen we dan ook aan de familie om kleerkasten, nachtkastje en frigo zelf te onderhouden en aan te vullen. De gemeenschappelijke ruimtes worden onderhouden, rekening houdend met de dagindeling. Huisdieren zijn er welgekomen bezoekers, maar gelieve deze aan de leiband te houden.
 (pop-up)

Bar

Onze bar “’t Hoomke” is alle dagen open van 14 uur tot 18 uur. We willen hier een plek aanbieden waar mensen anderen kunnen ontmoeten om te praten, te vertellen, te genieten,... Onze bewoners zijn steeds welkom in onze bar, ook buiten de openingsuren. In de voormiddag staat er steeds koffie ter beschikking van onze bewoners. En in onze Bar hoeft u zich niet verplicht te voelen om te verbruiken! U kan steeds een sigaretje roken in de daarvoor voorziene rookkamer, die zich op de benedenverdieping bevindt.

Kapsalon

Op het gelijkvloers vindt u het kapsalon; onze kapster staat ter uwer beschikking na afspraak op woensdagnamiddag van 13u tot 17u en op donderdag en vrijdag van 9u tot 11u30 en van 13u tot 17u30. Via de verzorging, administratie of rechtstreeks met de kapsters kan U een afspraak regelen.
concept & design by M-iT